? Obertraun is legalább annyira “ékszerdoboz” falucska, mint Hallstatt, csak picit más értelemben. Itt volt a szállásunk. Gondozott kertek, virágok mindenütt, kerítés nélküli telkek, látszott, hogy tényleg minden négyzetméternek van gazdája. Engem ezek (is) lenyűgöznek. Ami nem volt, az a tömeg, ami többnyire a messzi földről érkezett, szelfibottal hadonászó, hangoskodó embertársainkat jelenti. Sőt a levegőt harapni lehetett, és még a saját gondolataimat is hallottam. A szállásunk valami álom volt: hihetetlenül tiszta, minden apró részlet ízléses, és gyönyörű kilátás nyílt a Hallstätter See-re. Nagyon kedves és közvetlen szállásadóink voltak: Mark és felesége, Jane Angliából költöztek ide, beleszerettek a nyugalomba, és maradtak. Megértem őket. ☺️

Obertraun
Obertraun
Obertraun
Obertraun
Obertraun
Haus Salzkammergut
Haus Salzkammergut
Haus Salzkammergut
Haus Salzkammergut


? Obertraunban húsvét vasárnap elképzelhető, hogy reggel arra ébred valaki, hogy ami a háza körül elmozdítható, azt valaki éjszaka elviszi, és felakasztja/felteszi valahová, ahová nem való. 
Lopásról szó sincs, egyszerűen csak ezzel szórakoznak. Egyébként a tulajdonosok nem siettek visszaszerezni eszközeiket, napokig így volt minden… ?

Obertraun húsvét vasárnap