Remek ajándékötlet, és nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyennek első ránézésre tűnik. 😊

Amire szükségünk lesz:

  • kb. 60-70 db pelenka
  • 1 db. papír kéztörlő karton guriga
  • 1 cs. ruhacsipesz
  • kb. 4-5 méter szalag
  • Baby illatszerek normál és mini méretben
  • apró játékok
  • plüssállat
  • zokni

A pelenkákat egyesével összegöngyölítjük, és a csipesszel ideiglenesen összefogjuk őket. Márkától függ, hogy milyen minta van rajtuk, én igyekeztem úgy hajtogatni, hogy kifelé majd egységesen nézzenek ki. Ezen a képen ez pont nem látszik, de majd később igen. 😊

7 db. pelenkát összekötünk, ez lesz a torta legalsó szintjének a közepe. Az összekötözés után a csipeszeket eltávolítjuk. Ebből a 7 db-os tortácskából még kettőre lesz szükségünk, ezt már az elején érdemes elkészíteni.

Az első 7-es torta közepéből a középső pelenkát kivesszük, és a papír kéztörlő karton gurigával helyettesítjük. Ez lesz az egész pelenkatorta gerince. Ezután a 7-es torta köré építünk két “réteget”. Az első réteghez kb. 10-12 pelenkára lesz szükségünk, a másodikhoz kb. 14-16, majd külön-külön jó szorosan összekötjük a rétegeket. Az itt használt szalag nem fog látszódni, szóval itt még lehet egyszerűbb anyagot használni, majd később egy szebb, dekoratívabb kötőszalag lesz a végleges. Ezzel kész az alsó szint.

A második szinthez a második 7-es tortából szintén kivesszük a középsőt és ráhúzzuk a karton gurigára, majd ugyanúgy ahogy az előbb, építünk köré egy réteget, amihez kb. 10-12 pelenka szükséges. Ekkor már stabil a torta.

Az utolsó szint 7-es tortáját valószínűleg nem fogjuk tudni ráhúzni a karton gurigára, mert általában ehhez nem elég hosszúak, de belülről, szalag segítségével oda lehet rögzíteni. Ezen a ponton valahogy így kell kinéznie a tortának:

Már “csak” a díszítés és az apró ajándékok elhelyezése van hátra. A flakonokat úgy helyezem el, hogy egyszerűen kihúzok egy pelenkát a helyéről, és kicserélem. Ekkor már a végleges, színben passzoló szalaggal kötözöm át a szinteket. A korábban használt fixáló szalagot sem vágom el, mert valójában az tartja az egészet. A kihúzott és az eleve megmaradt pelenkákat az ünnepélyes tortaátadás után szintén átadtam a szülőknek. Pelenkából sosem elég. 😊

A mini illatszerek elhelyezésére külön szalagot használok, így még biztosabban lesz rögzítve. Ez egy fontos szempont a torta utaztatása szempontjából.

Néhány babyzokni, apró gyerekjáték, a tetejére egy plüssállat, és készen is vagyunk! 😊 Ha valóban szorosan kötöztük össze a rétegeket, akkor amikor óvatosan, alulról megtámasztva, magunkhoz ölelve felemeljük, nem szabad, hogy szétcsússzon. Az is megoldás, hogy már a kezdetektől egy tálcán vagy egy kartonlapon építjük fel, szállításra készen. Az egész kb. egy óra alatt elkészíthető, látványos és kedves ajándék. 😊