Eseményekkel teli nyár után egy saját tervezésű, letölthető sablonnal térek vissza a munkába, amit remélem, mások is hasznosnak találnak majd.
Ez a nyár hihetetlen gyorsan eltelt és jócskán volt benne változás és izgalom. Először is: irodavezetőként új munkahelyem van, úgyhogy az ezzel járó újdonságok sok energiát kivettek és kivesznek belőlem a mai napig. Másodszor: még a nyár elején, tanfolyam keretén belül elkezdtem az Adobe programok (Photoshop, Illustrator) használatát tanulni. Alighogy az véget ért, belekezdtem egy webdesign tanfolyamba (HTML, CSS), és ősszel még az InDesign-t is szeretném elsajátítani. Nagyon szeretnék idővel majd kreatív területen dolgozni: weboldal, arculat, meghívó, kiadvány tervezésében részt venni, és kellő kitartással, szorgalommal később teljes állásban ezzel foglalkozni. Harmadszor: a zenekarral, amelyben énekelek, a dalainkat vesszük fel. Ezek munkálatai eléggé elhúzódnak, tehát még erre is kell időt szakítanom. Csoda, hogy repülnek a hetek és a hónapok? És akkor még nem beszéltem az egyéb szabadidős tevékenységekről, nyelvtanulásról, családi programról. Azt sem tagadom, hogy számomra nagyon fontos a pihenés és a kikapcsolódás. 1000 fokon égek, ha a helyzet azt követeli meg, de amikor lazulni kell, akkor nincs nálam nagyobb „semmittevő”. Szeretem a kényelmet, szeretem, ha kiszolgálnak, és azt is nagyon szeretem, ha minden olyan tárgy körülöttem van, amivel komfortosan érzem magam. És a komforthoz a rend és a rendszer is hozzátartozik, legalábbis számomra.
Irodavezetőként évek óta használok egy sablont, tulajdonképpen egy „to do” listát, amit szimplán egy Word dokumentumban kezdtem el vezetni. A szimpla listaírás nem vált be a munkaéletemben, mindig úgy éreztem, hogy valami lemarad/kimarad/elfelejtem. Ezért elkezdtem tagolni és különböző témák szerint rendezni a listámat, majd megszületett az én Hat-ni listám. Vagyis az én Hat igéből álló listám. 🙂Hívni: Ide írom fel, hogy kiket kell felhívnom vagy visszahívnom.
Írni: Annak, akinek írnom kell egy e-mailt vagy sms-t, annak a neve ide kerül.
Beszélni: Ide a személyes, általában rövid találkozókat/témákat írom fel, ezért más ez, mint az első két kategória.
Tenni: Ide gyakorlatilag bármi jöhet, amit csinálnom kell: tervezés, beszerzés, kutatómunka, árajánlatkérés, kimutatás készítés stb.
Szervezni: Találkozók/egyeztetések szervezése munkatársakkal, ügyfelekkel stb.
Mini: Ez egy kakukktojás kategória 🙂 abból a szempontból, hogy nem ige. Általában rövidke feladatokat írok ide fel, olyat, ami az előző kategóriákba nem besorolható.

TERVEZŐ LETÖLTÉSE

Rengeteg tervező sablont találni a neten, de irodai munkához magyar nyelven nem találtam olyat, ami megfelelt volna az igényeknek és az életszerűségnek. Mivel ezt én magam alakítottam ki, tökéletesen bevált. És nem csak irodai környezetben: a bevásárlástól kezdve, a szülinapi ajándék beszerzésen keresztül, a fogorvos időpontkéréséhez is megfelelő, akár a hűtőajtóra elhelyezve vagy az előszobában. Használok Post-it-et is, de engem egy idő után zavar a sok-sok pici cetli és jobban szeretem egyben látni a teendőimet, mint ide-oda ragasztgatva. Ezt az őszi design-t pár napja készítettem, a fotókon a privát teendőim listáját láthatjátok. Örömmel osztom meg ezt most veletek, és bízom benne, hogy másnak is hasznos lesz „irodán belül-irodán kívül.” 🙂
A fejemben már megvan a téli változat is… 🙂
Karola