Két hete elfogott a „karácsonyvárakozós” hangulat. Hirtelen jött, a semmiből. A karácsonyi zenék válogatásával olyan öröm és lelkesedés fogott el, amit évek óta nem tapasztaltam már. Úgy éreztem magam, mint egy gyerek, akit ámulatba ejtenek a fények, a gyertyák, a karácsonyfa… Ebben a felindult állapotban még az irodában is előszedtem a tavaly sorsára hagyott és a szekrény mélyébe süllyesztett égősort. A kollégáim kissé furcsán néztek, de kit érdekel: Christmas is coming!!! 🙂 Ez a legcsodálatosabb, legvarázslatosabb időszak és ezt nem csak azért mondom, mert ezt szokták mondani: én ilyenkor tényleg elvarázsolva érzem magam. Hogy miért? Íme:

Karácsonyi süti sütögetés

Idén lekváros linzereket fogok gyártani, terveim szerint ipari mennyiségben. De ahhoz, hogy biztosan jól sikerüljön, főpróbát tartottam az egyik hétvégén. A recept egyszerű: liszt, cukor, margarin, tojás, citromhéj, sütőpor, egy kis tejföl és egy csipet só. Szerettem megformázni, szerettem az illatát sülés közben és szerettem a két felet összeragasztani a mézédes baracklekvárral. Fémdobozba tettem őket, hogy még puhábbak legyenek és másnap zenész kollégáimmal megetettem az egész doboz tartalmát. 🙂 Ők voltak a tesztalanyok. A sütemény elfogyott, a fiúk még épségben, pár dicsérő szót is kaptam, tehát állíthatom: jól sikerült.

Dekoráció

Pár nap múlva előveszem az összes dekorációs dobozt, kipakolok belőle mindent, és ugyan még nem tudom a pontos koncepciót, de az biztos, hogy fényárban fog úszni a lakás. Persze, csak módjával. 🙂 Egy dolgot fogadtam meg idén: semmilyen dekorációt, díszt, mécses tartót, szalagot, kötözőt nem veszek, mert egy kreatív hobby bolt is megirigyelhetné, sőt, tőlem rendelhetnének, annyi van itthon belőlük. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül… De mi lenne, ha idén mindenki a meglévő, otthon található kincsekből dekorálna és nem vásárolni semmi újat? Szerintem jó kis projekt. Úgysincs az a karácsonyi kiegészítő mennyiség, amivel egy dekorálni szerető nő elégedett lenne, mivel úgysem lehet az összes lakberendezési áruház karácsonyi részlegét hazacipelni…talán, azzal elégedettek lennénk… 🙂

Karácsonyi zenék

Elég bevált receptem van az év ezen időszakára, kedvenc előadóim karácsonyi albumait hallgatom: Diana Krall, Natalie Cole, Tony Bennett, Whitney Houston, Take 6, Michael Bublé és persze nem maradhat ki John Williams neve által fémjelzett Home Alone (Reszkessetek betörők) film zenéje sem! Imádom ezeket hallgatni, gyakorlatilag bárhol, bármikor! Hát, lehet ettől nem karácsonyi hangulatba kerülni? Kétlem. Emellett arra is rájöttem, hogy nem is a karácsonyt várom, hanem az adventi várakozást. Igen, jól olvassátok: várom a várakozást. 🙂 Tartalmas, szép időtöltést a következő hetekre!

Karola