Az év leghangulatosabb időszaka kezdődik. Itthon előkerülnek az izzósorok, a gyertyák, párologtatók, pihe-puha kötött takarók, párnák. Igazi bekuckózós időszak ez. Sok-sok forró tea, sütőben készült ételek, diótörés, habos kakaó. Ilyenkor ezek a dolgok esnek jól.

A második gyertya meggyújtásakor nálam már minden a helyére került az ünnepek előtt. Kimostam a függönyöket, a kanapéhuzatot, lecseréltem a díszpárnahuzatokat, beszereztem egy mini fenyőt és egy kicsit nagyobbat is, ami az erkélyen várja, hogy pár hét múlva feldíszítsem. Neve is van: Luca, a fa.  🙂 Gyökeres fenyő, amit majd Édesanyámnak adok, hogy az ünnepek után kiültethesse a szabadba.

És miközben a főbb tennivalókkal a terv szerint végeztem, elfog az „alkothatnék” érzése és néhány egyszerű, kezdőknek való DIY trükköt próbálgatok. Egyelőre csak annyit mondhatok: festékspray. 🙂 Ha vállalható lesz a végeredmény, ígérem, megosztom itt a blogon is. És bár az erkélyen végeztem eme izgalmas műveletet, a festék szaga így is bekúszott a lakásba. Így muszáj pár hete készült fotókat nézegetnem, hogy felidézhessem a Nagymamám által készített forró húsleves illatát, a ráérősen elfogyasztott reggeli ízeit és a közös diótörés közbeni beszélgetést. Ezek a régmúlt emlékek talán elfeledtetik az erkélyen uralkodó állapotot és szagokat… De bízom benne, hogy megéri, és szép eredményekről számolhatok majd be.

Ahogy válogatom a képeket, rájövök, hogy idén valamiért különösen szerencsésnek érzem magam. Minden dolog, ami körbevesz az életben, hálával tölt el. Nehézségek és kétségek az én életemben is vannak, de sok-sok ötletem, tervem van, amit tudom, hogy meg fogok valósítani és tudom, hogy fejlődni és tanulni fogok általuk. Feltettem magamnak a kérdést, hogy mit szeretnék karácsonyra? Mire vágyom? Ugyanis van egy wishlist-em, de ahogy végignéztem rajta, semmiségnek tűnt mindegyik, annak ellenére, hogy 1-2 értékesebb tétel is van rajta. Mégis úgy érzem, nincs szükségem semmire. Minden, ami fontos, körülöttem és bennem van: a családom, a szeretteim, a fontos emberek az életemben, az álmaim, vágyaim, minden gondolatom, érzésem és belső erőm. A sok-sok takarítás és lakáscicomázás után megállok és rájövök, hogy ezek a lényeges dolgok. És nem baj, ha egy picit poros a szekrény teteje…
Karola