Tavaly is készítettem ilyen listát, és – egy kivételével – az összes pontot megvalósítottam. Jó érzés visszaolvasni, hogy egy évvel ezelőtt milyen apróságokkal színesítettem meg őszi napjaimat, így egyértelmű, hogy idén is összeírok néhány számomra kedves és szívet melengető dolgot. Az internet ugyan tele van ehhez hasonló listákkal, lehet belőlük szemezgeti, de a sok-sok inspiráció után ne felejtkezzünk meg a számunkra értékes ötletekről, hisz úgy lesz a listánk valóban a miénk és megvalósítható.

1.Masszázs időpontot kérni

Gondolom, ezt nem nagyon kell magyarázni. Testileg és lelkileg feltölti az embert. Jómagam, aki „office” környezetben töltöm napjaimat, sokszor fájó nyakkal és háttal keresem fel a masszőrt. Így ez nem hiányozhat a listáról.

2. Szauna

A hideg, szeles időben duplán jól eső és hatásos kiizzadni azt a sok mérget, ami a nyár hónapjaiban felgyűlik bennünk. Mellesleg, nem csak fizikailag, hanem szellemileg és lelkileg is el lehet búcsúzni ilyenkor felesleges, rossz érzésektől, amelyektől már nagyon szabadulni akarunk. Az edzőteremben, ahová járok, van szauna, ott még sosem használtam. Itt az idő!

3. Vanília illatú gyertyát venni

Valahogy ez nálam összekapcsolódik az ősszel és aztán a téli hónapokkal is. Az IKEA-ban fellelhető fajtát nagyon szeretem, úgyhogy ha bárki szeretne megdobni 1-2 raklapnyi gyertyával, akkor bátran… a tárolást is megoldom… 🙂

4. „Bogyós” ágakat szerezni

Csipke, kökény, homoktövis, galagonya. Tulajdonképpen bármilyen ehető termésű cserje ága. Egy vázába csupán egy gally is elegendő, semmi cicoma, és máris kész az otthoni dekoráció.

5. Zenéket válogatni karácsonyra

Talán korainak tűnik, de nekem ez mindig sok idő. Jó munkához idő kell, és nekem nagyon fontos a zene. Így az is fontos, hogy gondosan kiválogassam azokat a zenéket, lemezeket, előadókat, amelyeket és akiket aztán december elejétől januárig “rongyosra” hallgatok… 🙂

6. Újra piros körmök

Nyáron szinte észrevehetetlen “nude” árnyalatú körmöm volt, most ideje újra piros körmökkel színesíteni a megjelenésemet.

7. Faleveleket gyűjteni

Ez kisiskolás éveimet juttatja eszembe, amikor kötelező hétvégi házi feladat volt leveleket gyűjteni. Bizony az is előfordult, hogy vasárnap este jutott eszembe, hogy másnap a ‘”fél erdővel” a táskámban kell megjelenni a technika órán. 🙂 Most nem vagyok ilyen hatalmas nyomásnak kitéve, ezért amikor jólesik, hazaviszek magammal 1-1 szép, tökéletes formájú, lehullott darabot.

8. Karácsonyi ajándék ötletek

Tudom, még ez is korai. De én november elejétől be sem teszem a lábam üzletekbe, plázákba. Nem vagyok hajlandó azt az őrületet magamra ragasztani, ami ilyenkor tombol mindenütt. Ezt a tudatos strucc-politikát ajánlom mindenkinek!

9. Séta hajnalban, ködben

Ezt vidéken tervezem megvalósítani. Annyira hangulatos.

10. Valami szép helyre elmenni fényképezni

A pontos úticélon még gondolkodom. Nagy vágyam végre eljutni a Káli-medencébe. Talán még az idén összejön.

11. Vastag sálakat és pulóvereket elővenni és felfrissíteni

A szekrény hátsó részéből már most előkerült egy-egy igazán vastag sál, kora reggel már elkel.

12. Kora reggeli teázás a teraszon

Ez tipikus szombat reggeli program lesz. Nem kell hozzá más, mint egy csésze forró tea a kedvenc Greenfield Mango Delight teámból, egy takaró, na meg pizsamában én. 🙂

13. Hétvége Bécsben

Testvérem ebben a városban él, ezért átlagosan 2-3 havonta meglátogatom őket. Mivel előfordult, hogy a nagy hideg vagy épp pont a nagy meleg miatt feladtuk a városnézést, így számomra még bőven van látnivaló a városban. De a legszebb látnivaló jelenleg Öcsém 4 hónapos kisbabája….őt nem tudja überelni sem a Belvedere, sem a schönbrunni kastély… 🙂 Szóval a gyerek egyre szebb és szebb és nagyobb, ezért jó lenne még egy hétvégére megint kiruccanni és megölelgetni.

14. Elővenni a régen olvasni kívánt könyveket

Csak gyűlnek és gyűlnek az asztalomon, néhányat már elkezdtem olvasni, de szeretnék belesüppedni a kanapéba és egyhuzamban elolvasni legalább 100 oldalt…

15. Poirot-sorozatot újranézni

Igen, újranézni, mert már legalább 100x láttam minden egyes epizódot. És számomra ez tipikus őszi-téli program, nyáron valahogy sosem vágyom ezekre a történetekre. Természetesen Poirot szerepében nem lehet más, mint David Suchet, a vele készült filmek a kedvenceim. Imádom a korabeli kosztümöket, a nők mindig elegáns megjelenését, a kalapokat, a belső terek berendezéseit és színvilágát, az autókat, az olykor óriási és reprezentatív kerteket és parkokat, valamint az elengedhetetlen rododendron bokrokat. Agatha Christie szinte minden történetében találkozunk ezzel a növénnyel. 🙂

Forrás: www.imdb.com

16. Termoszt venni a reggeli teának

Ez időközben már teljesült és ma reggel a buszon már a strapabíró design-os termoszomból kortyolgattam a forró teát. Korán kelek, nem reggelizem otthon és kávét sem iszom, úgyhogy mire beérek a munkahelyemre, gyakorlatilag szédelgek. Ezért találtam ki ezt a hordozható megoldást. Vigyázat! Csak akkor szabad inni, ha a járműálló helyzetben van… 🙂

A végtelenségig lehetne folytatni a sort, de valószínű, hogy nekem ennyi fog beleférni a következő 2-3 hónapban, hogy valóra váljon és ne csak a virtuális világban létezzen. A sorrend másodlagos, a lényeg, hogy mindig legyen valami apróság, ami szebbé teszi a “szürke” hónapokat.

Szép őszi napokat kívánok Mindenkinek!

Karola